Creatieve Therapie
Een praktijk met een dynamisch en multidisciplinaire team van kinesitherapeuten, logopedisten, psychologen en orthopedagogen die staan te springen om U te helpen.

Creatieve Therapie :

In veel vormen van therapie is praten erg belangrijk. Maar niet iedereen kan met woorden uitdrukken wat er in hem of haar omgaat.
Ben jij ook niet zo'n prater, maar werk je liever met je handen of je lichaam, dan is creatieve therapie vast iets voor jou.
In deze vorm van therapie werk je met beeldend materiaal en/of dramatechnieken.
Beelden en gewaarwordingen zeggen vaak meer dan woorden. Ze kunnen direct en confronterend zijn, maar zijn daardoor juist begrijpelijker dan woorden.

Creatieve therapie is een therapie waarbij je dus concreet en praktisch aan de slag gaat. Belang wordt gehecht aan de ruimte om te experimenteren en zodoende te oefenen met zaken die je lastig of moeilijk vindt.
Er worden verbanden gelegd tussen wat er tijdens een werkvorm gebeurt en de realiteit van uw dagelijkse leven.
Als therapeut ondersteun ik het proces en stel ik vragen zodat je jouw eigen ontdekkingen kunt volgen.

Op deze wijze komt er een veranderingsproces op gang. Dit kan spannend zijn en soms gevoelens oproepen waardoor je verrast bent. Het geeft echter de mogelijkheid om grip te krijgen op uw problemen, er anders mee om te leren gaan of het los te laten. Er ontstaat ruimte voor iets nieuws en uiteindelijk voor evenwicht.
Ervaring met beeldend werken of drama is niet nodig, naar jezelf durven kijken wel.

Wie is wie :

Amélie De Keulenaer ...meer

Logo OptimaalOntwikkelen
webdesign by D4T